Magyar Elektrotechnikai Egyesület

#MEEnet Szakmai estek

Az Egyesület az online rendezvények népszerűségét kihasználva elindította a "MEE szakmai estek" című rendezvénysorozatát, amelynek keretében társaságok, szakosztályok, munkabizottságok, területi szerveztek mutatnak be egy-egy aktuális, érdekes szakmai témát. Az est során egy vagy két bevezető előadás hangzik el, amelyek után - és közben is - kötetlen beszélgetés formájában lehet a témakört megvitatni, véleményt nyilvánítani, vitába bocsátkozni a házigazda(ák) moderálásával. A rendezvénysorozat célja, hogy bemutassuk milyen sokszínűek és szerteágazóak az egyesület által kezelt tématerületek, valamint, hogy minden tagunk - aki rendelkezik internet kapcsolattal - részt tudjon venni ezeken a szakmai eszmecseréken így támogatva az egyesület közösségi életének fenntartását és erősítését.

A korábbi rendezvények videói MEE tagok számára a tagkódjukkal és a hozzá tartozó jelszóval való bejelentkezést követően megtekinthetők. Amennyiben Ön a MEE tagja szeretne lenni, bővebb információt itt találhat.

Elérhető videók

2021. március 11.
Hiedelmek vs. Valóság - Esetek, amelyeknek nincs közük a villamosenergia-rendszer kiberbiztonságához. Vagy mégis?
 

2021. április 20.
Hiedelmek vs. Valóság - Akkumulátoros autózás: Megmentjük a földet vagy...?

2021. május 19.
Mi van a fogyasztásmérő helyek körül?

2021. június 22.
Új villamos szakma született, vagy mégsem? Több vagy kevesebb felülvizsgálói munkánk lesz?

2021. szeptember 8.
Trend és rend az ipari elektrosztatikában

2022. március 22.
Hiedelmek vs. Valóság - Épületvillamossági és Biztonsági Szakosztály

2022. április 20.
Naperőművek terjedésének elosztóhálózati kihívásai fiatal kollégáink szemszögéből

2022. június 22.
A múlt alapkövein a 21.században = Bemutatkozik online a MEE Technikatörténeti Bizottság

2022. október 20.
A téglalap sokszögesítése - Az áramlásalapú piacösszekapcsolás elindítása Közép-Európában

2022. november 16.
Hiedelmek vs. Valóság: Energiaválság - A tökéletes vihar

 

#MEEnet – A tiszta, okos, megfizethető energiáért!

                   

 

#InfoShowLIVE a #MEEnet csatornán

A járványhelyzet miatt az INFOSHOW országjáró programjának 10. évadja ismét az online térbe kényszerült, de hála a résztvevő cégeknek és nem utolsósorban a rendezvény látogatóinak egy sikeres rendezvényen vagyunk túl.

Május 11-12-13. között, mindhárom nap 3-4 órára a biztonságos villanyszerelés vette birtokba a #MEEnet csatornát Microsoft Teams felületén, itt jött létre az élő, interaktív fórum.

A résztvevő cégek köre - DEHN, OBO, C+D, HENSEL, WAGO, BEG, MAXICONT, FINDER - kiegészült a SCHNEIDER és a SONEPAR cégekkel. Nagy örömünkre elfogadta meghívásunkat az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt vezérigazgatója, Nagy Géza vezérigazgató úr, aki a megnyitó megtartását vállalta.

A statisztika nagyon imponáló. Az első napon 288 fő csatlakozott. Majd a második napon 282 fő, míg harmadik napon 242 fő volt. Ez a MEE online rendezvényei közül is kiemelkedő számokat jelent.

A résztvevőktől érkezett visszajelzések is azt tanúsítják, hogy sikerült olyan témákat feldolgozni, ami valóban közérdeklődésre tartottak számot. Az előadások videó anyaga a MEE Youtube csatornáján bármikor visszanézhető.

Reméljük, hogy az INFOSHOW 11. évadát már a korábban megszokott módon és körülmények között tudjuk megrendezni. Látva az online megjelenés sikerét igyekszünk megoldani valamilyen formában ennek a lehetőségnek az integrálását az INFOSHOW programba.

Személyesen szeretném megköszönni a részvevő előadók kiváló munkáját, a technikai hátteret biztosító kollégák lelkes segítségét és profizmusát és nem utolsósorban a nagyszámú látogató aktív közreműködést a rendezvény sikerében.

Szlágyi István,
MEE, ötletgazda

MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET
1075 BUDAPEST, MADÁCH IMRE ÚT 5. 
TEL.: +36 1 312 0662
MEE@MEE.HU